Dwangstoornis behandeling

Wil je echt genezen, snel en effectief?

Ik help jongeren van 16 tot 30 jaar met problemen als dwangstoornis klachten of uitbehandeld zijn als gevolg van psychische stress of bad trip zodat ze hun leven weer terug krijgen, sterker en gezonder dan voorheen.

Veel mensen lijden weleens aan dwanggedachtes. Bij een dwangstoornis zijn deze gedachtes er echter dusdanig veel dat het leven erdoor wordt beïnvloed. Een dwangstoornis behandeling wordt vaak aangeboden in de vorm van cognitieve gedragstherapie. Toch blijkt deze vorm van dwangstoornis behandeling niet altijd even goed aan te slaan.

Dwangstoornis behandeling

Doe de test om te weten of je een dwangstoornis hebt.


Dwangstoornis gedefinieerd

Om te begrijpen waarom is het eerst belangrijk te snappen wat een dwangstoornis nu precies is. Iedereen heeft wel eens dwanggedachtes. Wanneer deze echter zoveel voorkomen dat de er controleverlies plaatsvindt, spreken we van een dwangstoornis. Bij een dwangstoornis heeft de persoon in kwestie vrijwel altijd verstoorde gedachtes, die hem of haar ook kunnen forceren dingen te doen om de rust te bewaren.

U kunt hierbij denken aan het om de zoveel tijd controleren van het gasfornuis, of alles op kleur sorteren. Ook hebben sommige mensen het idee dat ze compulsief altijd iets moeten aanraken, of altijd (on)even getallen moeten zien. Als de persoon dit dan niet doet, krijgt deze paniek of angst. Deze destructieve manier van denken kan ertoe leiden dat de persoon depressief wordt. Er is immers geen controle meer te verkrijgen over hun verstand.

Gratis Download

PDF: De sleutels tot Genezing. 


De verschillen in dwangstoornis behandeling

Een dwangstoornis behandeling verschilt per persoon. Natuurlijk moet er eerst gekeken worden in welke mate de persoon last heeft van een dwangstoornis. Een veelvoorkomende vorm van dwangstoornis behandeling is cognitieve gedragstherapie. Hierin wordt de persoon getraind met zijn of haar gedachtepatronen aan de haal te gaan. 

Sommige zorgverleners argumenteren echter dat cognitieve gedragstherapie alleen de gedachtes uitstelt door ze te vertellen dat ze niet waar zijn. Volgens hen komen de dwanggedachtes vervolgens dan ook gewoon weer terug. Zij pleiten voor een ander type dwangstoornis behandeling. Eentje waarin vooral de onderliggende stress wordt aangepakt - deze is immers vaak de trigger van de dwanggedachtes. Als deze stress wordt aangepakt, worden de dwanggedachtes ook minder. De stress wordt vaak door iets veroorzaakt. In de praktijk is gebleken dat mensen met een dwangstoornis ook vaak leiden onder depressieve klachten, angststoornissen of een trauma hebben meegemaakt.

Meld je aan voor de introductie cursus

0 of 350
Option A
Option B

Ervaringen van klanten

"Wat heb ik het afgelopen jaar veel geleerd! Gnosis Therapie (nu Opperix) biedt zoveel! Gister herik nog wat energie uit mijn hoofd gehaald en voel me daarna een stuk beter! Zo fijn om dar geleerd te hebben en zelf iets te kunnen doen. Een zeer professionele en prettige praktijk!"

Jolien Sikkes

"Ik had door een eenmalige badtrip met spacecake last gekregen van depersonalisatieklachten. Toen ik bij Frank voor het eerst op consult was geweest en StressRelease oefeningen had gedaan, had ik voor het eerst iets gevonden dat eindelijk hielp. De verdere afspraken die ik met Frank had, hielpen mij tot ik er vanaf was. Verder vind ik dat Frank een mooie kijk op het leven heeft, hij geeft je inzichten en leert je met een bepaald beeld naar de wereld te kijken. Daardoor ben ik echt gegroeid. Ik kan ook iedereen die met bijv. dp klachten zitten aanraden om bij Frank langs te gaan. Ik kan nu ik deze review typ ook alleen maar met lof over Frank spreken en hem heel hartelijk bedanken!"

Anoniem

"Goede coaching. Komt snel tot de kern van het probleem en weet meer dan een gemiddelde therapeut."

Nick de Waard

Conclusie

Mensen met een dwangstoornis lijden onder een constante compulsieve gedachtegang die hen dingen laat doen. Doet men dit niet, wordt er angst of paniek ervaren. Een dwangstoornis behandeling wordt vaak in de vorm van cognitieve gedragstherapie aangeboden, maar hulpverleners pleiten tevens voor een aanpak van de onderliggende klachten. Een dwangstoornis behandeling waarbij niet de dwanggedachten maar de angsten worden aangepakt, blijkt in de praktijk vaak te helpen de klachten te verminderen.

Wil je hulp bij genezen van een dwangstoornis?

Frank Godschalk

Over Frank

Rond zijn 20e leerde Frank dat de psychiatrie geen genezing biedt voor mensen met psychische klachten. Hij heeft zich erop gestort door eerst een opleiding Technische Natuurkunde te volgen. Daarvan was bekend dat het werkt.

Daarna is hij begonnen met studeren op alle vlakken die hij maar kon vinden om zo de oplossing te ontdekken. Pas toen hij zelf klachten kreeg als derealisatie begonnen de onderzoekingen tot resultaat te leiden. Door meten tot weten en experimenteren. Uiteindelijk kwamen er steeds snellere en effectievere oplossingen uit voort. De praktijk aan huis was geboren

Copyright - Operix 2022

>