juli 25, 2022

Derealisatie behandeling

Allereerst: Wat is Derealisatie?

Derealisatie is een vervreemd gevoel van jezelf en de omgeving. Soms ontstaat dit spontaan maar meestel heb je een Bad-Trip gehad of sta je onder extreme stress op je werk.

Je hebt geen gevoel meer in je buik als er iets leuks of vervelends gebeurt. Het gaat allemaal langs je heen.

Vrijwel iedereen heeft constant een druk in buik, borst of hals en die gaat maar niet weg. Alle onderzoeken door de dokter leiden tot niets want er is lichamelijk niets aan de hand. 

De dokter zegt:"Het is stress". of nog erger:"ga wat leuks doen". Ja, dokter als dat het probleem was, was ik hier niet geweest!. 

Je hebt een druk op de zijkanten van je hoofd alsof je er net op geslagen bent. Maar ook die druk gaat niet weg. 

Soms schrijven ze dan angst-remmers of antidepressiva voor. Maar de bijwerking (zie bijsluiter) is soms juist derealisatie. Dus hoe dat je gaat helpen? 

Ik heb het zelf ook meerdere keren meegemaakt en ook toen kwamen alle goedbedoelde adviezen voorbij. Maar het helpt niet. 

Het is ook niet een simpel dingetje dat even weg gehaald moet of kan worden. Het zit in meerere systemen van je lichaam niet goed. En nu komt dat eruit. Overigens bij vrijwel iedereen voor hun 24e. Daarna krijg je het niet meer of je hebt het al eens gehad.

De oorzaak van derealisatie is: 

Elk genezingsproces gaat gepaard met een zwelling. In dit geval bij de zijkanten van je hoofd. Als je je stoot krijg je een bult en dat is het genezingsproces van het lichaam. Daar ga je dus niet op tikken want dan wordt het alleen maar erger. Je lichaam is bezig met het genezen van de schade. Zolang de genezing nog niet gedaan is, werkt dat onderdeel in je hersenen niet zoals het is bedoeld. Het mooie is, daarna doet die het veel beter. Maar in de tussentijd, heb je dus een probleem dat door alle stress niet overgaat. Elke aanval ziet het lichaam als stress. Dus die willen we zoveel mogelijk vermijden. Het lichaam onthoudt ook alle aanvallen. 

Het probleem van de behandeling derealisatie

Men denkt dat je met een angst zit en dat die opgelost moet worden. 

Maar de oorzaak is niet de angst. Je krijgt eerst derealisatie en dan komt de angst. 

In deze blog geef ik je aanwijzingen hoe we dit aanpakken. 

Op internet staan veel berichten met als titel: NIETS HELPT. Misschien is dat voor die persoon zo, maar dit soort berichten wekt alleen maar angst op en dat is echt nergens voor nodig Overigens als je ze vraagt "wat heb je dan al geprobeerd?" wordt het heel stil. Is dit een robot of een echt persoon dan? . 

Regulier heeft men geen flauw idee wat de oorzaak is. Men denkt drugs. En deels klopt dat ook maar medicatie is ook een drug. De werking van drugs en medicatie is gebaseerd op een aanname. Het zou je serotonine verhogen. Echter het innemen van medicatie werkt totaal averechts op derealisatie. De verklaring daarvoor hebben ze niet. Zonder er verder op in te gaan laat ik je zelf nadenken over de werking. 


De behandeling van derealisatie

De behandeling van derealisatie kent verschillende stappen en technieken. De basis van de genezing is dat het lichaam zelf alles geneest. Het lichaam maakt geen fouten. 

Genezing van derealisatie wordt tegengewerkt door een aantal processen die tegelijk plaatsvinden. 
 • Angst voor wat gebeurt er met me?
 • Spanning die geen uitweg weet uit je lichaam
 • Razende gedachten die de angst alleen maar voeden en ook de spanning in je lichaam
 • Klachten die niet serieus worden genomen
 • Medicatie die niet werkt voor de klacht
 • Traumatische gebeurtenissen, waaronder geboorte of voor de geboorte nog. Deze ervaring is nooit genezen en je hebt dus geleerd om het te compenseren. Wat uiteraard veel stress geeft maar dat besef je niet. 

We behandelen derealisatie al meer dan 10 jaar fulltime. En inmiddels zijn we op bijzondere eigenschappen van de mensen met derealisatie uitgekomen. Niet alle eigenschappen komen even vaak voor.

Bijzondere eigenschappen van mensen met derealisatie
 • Je bent gevoeliger dan anderen
 • Je bent drukker in je hoofd, je gedachten staan nooit stil
 • Je aandacht ergens bijhouden is lastig
 • Je zoekt uitdagingen
 • Je bent ambitieus, je wilt wat bereiken maar je moet er hard voor werken.
ANGSTEN die we steeds terug zien komen:
 • Bang om dood te gaan
 • Ik kan niet meer functioneren
 • Mijn geheugen werkt niet meer
 • Er is iets mis met mijn hersenen
 • Het is zwart voor mijn ogen
 • Mijn adem stopt er adellijke mee
 • Ik word nooit meer mezelf
 • Mijn ogen werken niet meer
 • Ik kan niet meer pratenk kan niet meer nadenken
 • Ik kan niet meer slikken
 • Ik heb geen controle meer over mijn lichaam, mijn hoofd
De gedachten die steeds terugkomen zijn:
 • Het gevoel wordt erger...
 • Ik ga dood
 • Mijn ogen werken niet goed meer
 • Ik praat niet meer normaal, mijn stem is veranderd, vlakker doods...
 • Mijn hersenen zijn kapot
 • Ik word nooit meer beter
 • ik zit opgesloten in mijn lichaam maar ben er niet.

De stappen om te genezen van derealisatie

stap 1

Je brein is Oké. Begrijpen hoe het werkt is essentieel

Het wordt tijd dat je uitleg krijgt over hoe je brein functioneert en hoe genezing in zijn werk gaat. Het is echt kinderlijk eenvoudig. Ik heb een A4 nodig en dan begrijp je precies wat het is, hoe het werkt en herken je ook nog eens alles.

stap 2

Gedachten stoppen, ze komen ook niet meer terug.

Die razende gedachten met angst en "wat als" zijn nog erger dan een leeuw in de kamer die je op wilt eten. Ze draaien 24 uur per dag en je staat er mee op en je gaat ermee naar bed. Laten we die nu eens gaan stoppen. We passen daar een techniek toe die precies werkt zoals je brein het zelf zou doen. Onzinnige gedachten kunnen weg. Alleen doet je brein dat pas als die daar voldoende ruimte voor heeft. Wij helpen je brein om die ruimte pakken. Gemiddeld is een gedachte eruit in 3 minuten. Voor sommige mensen is dit het hele ding waarom je dus niet geneest. Twee weken later komen ze terug om te vertellen dat de derealisatie weg is. 

stap 3

De spanning in je buik, borst en hals eruit

Die spanning die daar zit gaat er echt niet uit met een pilletje of operatie. Je lichaam maakt dit zelf aan en die geeft een signaal af. Het zit niet goed hier. Je lichaam denkt dat je aangevallen wordt door iets of iemand en zet zich letterlijk schrap. De oplossing is dus het lichaam laten voelen en ervaren dat je sterker bent dan die "aanval". Je bent bevroren in je lichaam en die vries reactie moet er af. Je pakt die "aanvaller" dus figuurlijk bij zijn nek en je draait zijn nek om. 

stap 4

Drugs eruit

Je denkt dat de drugs allang je lichaam uit zijn. Maar dat is dus niet zo. Drugs blijven gewoon achter in je lichaam. Je lever en vet weefsel slaan die op. Het gevolg is dat als je een dieet doet, de drugs al terugkomen in je bloed en dan heb je dus een herbeleving van het trauma. Daarmee komt de derealisatie weer terug. Drugs zijn voor het lichaam een aanvaller. Het probeert zich ertegen te verzetten met alle middelen die het heeft. Drugs zijn dus echt geen goed idee. 

step 5

Terugzetten in systeem instellingen

Je brein is net een computer. Gaat het mis, dan komt er een plaatje: Contact your system administrator" tevoorschijn. `Bij de cliënten met hele erge derealisatie zien we overduidelijk dat er in de basis ontwikkeling stappen zijn overgeslagen. Je hebt een vacuümpomp geboorte gehad, een keizersnee of je lag in een stuitligging enzovoort. Dus nu vragen we daar naar om zo preciezer de behandeling in te kunnen zetten voor derealisatie.


Met deze methode ga je echt binnen enkele minuten in diepe ontspanning. Je gaat liggen op een massagetafel en dan zet ik je in bepaalde houdingen zodat je lichaam het zich weer herinnert hoe het was om veilig te zijn. Door dan enkele triggers te laten voelen ruim je de trigger vanzelf op.

stap6

Oefeningen voor thuis

Tussen de behandelingen door hebben we oefeningen voor thuis ontwikkelt. Sommige vragen 2 minuten per dag en andere twee keer per week een half uur. Allemaal bedoelt om je sneller te laten genezen zodat je niet hoeft te wachten tot je weer naar therapie kan.  


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>